Galvanisering av stålmaterial

Galvanisering av stålmaterial

Galvanisering av stålmaterial

(1) Bearbetning av material

Stål används i alla industrisektorer och omvandlas till produkter och galvaniseras genom följande metallbearbetningsprocesser.och elektropläterad

1) Mekanisk bearbetning såsom böjning, skärning, sträckning, skärning, slipning etc. utförs genom stansning och andra medel.

2) Smält gjutjärn eller järnlegering före gjutning, eller värm den innan smide.

3) Ythärdning utförs genom värmebehandling (såsom kylning och nitrering).

4) Fyll järnpulvret i formen, forma det och sintra det.

Av detta kan man se att även om de alla kallas stål, kommer det att finnas betydande skillnader i metallytans tillstånd baserat på de tidigare nämnda serierna av ståltyper, metallbearbetningstyper och deras olikoch motsvarande ytbehandlingsmetoder användas.

Vid implementering av galvanisering är beläggningens vidhäftning till materialet och beläggningens ytjämnhetstillstånd särskilt viktiga indikatorer. Kemisk förbehandling (t.ex. avfettning och syrabehandling) är nyckeln till det förstnämnda, medan mekanisk förbehandling (t.ex. spegelpolering och ytslipning) är nyckeln till det senare.



(2) Dehydreringsbehandling av stål med hög kolhalt och andra material

Ett särskilt problem för stålmaterial är efterbehandlingen efter galvanisering. När kolstål eller kylt och härdat stål med en kolhalt som överstiger 0,4 % utsätts för syrabetning, galvanisering eller industriell förkromningsbehandling, genereras atomärt väte på materialets yta under behandlingsprocessen och väteatomer absorberas i stålets mikrostruktur. Om produkten används utan att ta bort vätgas blir den en defekt produkt med extremt hög hårdhet men mycket sprödhet. Detta fenomen kallas väteförsprödning.

För att förhindra denna situation bör väte i materialet avlägsnas genom värmebehandling (bakbehandling) inom 4 timmar efter galvanisering. Här är några exempel för att illustrera

Behandlingsbetingelser för dehydrering

 

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?