Hur man beräknar förspänningen av kvävgasfjädern

Hur man beräknar förspänningen av kvävgasfjädern

Kvävgasfjädrar: Kvävgasfjädrar för formar (kallade kvävefjädrar eller kvävefjädrar eller kvävecylindrar eller kvävecylindrar) är en ny typ av högtryckskväve som arbetsmedium Elastiska komponenter, som är små i storlek, stora i elasticitet, långa i slag, stabila i drift, exakta i tillverkning, lång livslängd (en miljon gånger), platt i elastisk kurva och kräver inte förladdning etc. Den har metallfjädrar, gummi- och luftkuddar etc. Det är svårt att slutföra arbetet med konventionella elastiska komponenter, förenklar designen och tillverkningen av formen, underlättar installation och justering av formen, förlänger formens livslängd och säkerställer stabiliteten i produktkvaliteten. Det är mycket bekvämt att realisera konstant tryck och fördröjning i systemet, och det är den mest idealiska elastiska delen av en ny generation med flexibel prestanda.

Sanyi precisionsgasfjäder
Val av elastisk kraft: Välj antal, modell och elastisk kraft för varje kvävgasfjäder enligt den beräknade stanskraften. Generellt sett bör kvävefjäderns elastiska kraft väljas enligt den beräknade stanskraften, plus en ökning med 15%-20%, vilket är mer i linje med den faktiska situationen. För först, när formen slits, kommer det att bli gapförändringar. Förändringar i processparametrar som skärkantstrubbighet och inkonsekvens mellan formens tjocklek och formplattans deformationsmotstånd kommer att orsaka förändringar i arbetsstyckets deformationsmotstånd, så det bör finnas utrymme för deformationsmotståndet i konstruktionen. För det andra, när kvävefjädern blåses upp, kommer högtrycksgasen oundvikligen att ha en strypningsförlust, vilket får den elastiska kraften att flyta ner. För det tredje är kvävekällans livslängd mycket lång. Efter en tids användning läcker högtryckskvävgasen till viss del, vilket gör att fjädertrycket sjunker något.

Hur man beräknar kvävefjäderns förspänning?
Kvävefjäderns så kallade kraftvärde är faktiskt reaktionskraften (det vill säga hur mycket kraft som används för att trycka ner kolvstången och kolvstångens kraft för att återgå till kraftapplikatorn), när kolvstången först trycks ner är det Något förtryck krävs. I princip måste förtrycket vara större än kvävekällans reaktionskraftvärde, i allmänhet inom 20%.


Vi tillhandahåller klämbussningsprodukter, om du är intresserad av klämbussning, vänligen kontakta oss för mer information.

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?