Typer och installationsmetoder för styrstolpar för metallplintform

Typer och installationsmetoder för styrstolpar för metallplintform

Vilka är de viktigaste typerna av guideinlägg?
1. Enligt de olika vägledande riktningarna är den uppdelad i: glidande styrstolpe (kod SGP), rullande styrstolpe (kod SRP).
2. Enligt de olika installationsmetoderna är den uppdelad i: lastning och lossning typ styrstolpe och press-in typ guidestolpe.
3. Enligt de olika användningsplatserna är guidestolparna indelade i: guidestolpar för bilformar, oberoende guidestolpar, guidestolpar för formbaser och guidestolpar för strippor. Styrstolpen är ett styrelement som används i kombination med komponenter i formen för att säkerställa att formen rör sig med exakt positionering och styr formens slag. Det är i allmänhet cylindriskt med axlar, och det finns i allmänhet oljespår. Antalet oljespår ökar med längden på styrkolonnen. Den maximala gränsen för oljespår är i allmänhet 8.

Guidestolpens roll Guidestolpen är ett styrelement som används i kombination med komponenter i formen för att säkerställa att formen kan röra sig och styra formens slag med exakt positionering. Styrstolpens material är i allmänhet tillverkat av lagerstål, formstål för heta arbeten, lättvagnsjärn etc., och användningen av lagerstål SUJ2 är stor, vilket kraftigt förbättrar styrstolpens hållbarhet och utbytbarhet när det gäller styrprestanda. Styrstolpen och monteringen bildar den yttre styrstolpen och den inre styrstolpen, som har en vacker metallisk lyster. Guidestolpens rundhet har höga krav. Det centrala hålet används huvudsakligen för att slipa ytterdiametern med en cylindrisk kvarn, för när du använder en cylindrisk kvarn för att slipa ytterdiametern måste mitthålet stödjas av toppen för att få styrstolpen att rotera. Kan slipas. Guide efter värmebehandling: HRC58-62; styrstolpens ytjämnhet: Ra0.8, Ra1.6 Styrstolpen är i allmänhet cylindrisk med axlar och har i allmänhet oljespår. Antalet oljespår ökar med längden på styrstolpen, och gränsen är den mest Oljetanken är i allmänhet 8. Styrhylsorna i standarddelarna av bilformar används ofta för borrning och borrning. I allmänhet kallas borrhylsorna som används för borrning borrhylsor, och de som används för borrhål kallas arborstyrningshylsor. Förbättra dimensionsnoggrannheten och positionsnoggrannheten hos de bearbetade hålen.

Bearbetning av styrstolpens monteringshål & styrhylsa Installationshålen på styrstolpen & styrhylsan ska bearbetas med en borrmaskin eller en koordinatkvarn efter att alla andra hål har bearbetats och bearbetningsspänningen eliminerats (omslipning på övre och nedre sidan etc.). För att bestämma datumet för den övre matrisen och den nedre matrisen kan tillfälliga positioneringshål bearbetas och sedan placeras med stift. Fyra: Installation av styrstolpen Efter rengöring av installationshålen, dra åt bultarna för att fixera styrstolpen.

1. När du använder flera nålvalsstyrningsstolpar samtidigt, förskjut referensplanet för en styrstolpe bland de flera styrstolparna med 90 ° för att förhindra att formbasen monteras felaktigt.
2. Bekräfta styrstolpens vertikalitet (0,01 mm / 100 mm eller mindre)
3. När du pressmonterar styrstolpen, tryck långsamt på den med hjälp av en hydraulisk press eller liknande. Om du använder en hammare eller annat verktyg för att slå och trycka in kan det leda till att styrstolpen böjs och deformeras. Sätt i styrstolpen i styrhylsan. (Justera de matchande märkena och märkena för nålrullstyrningsbussarna) Placera det parallella blocket på det nedre formsätet och installera sedan det övre formsätet.・Skjut styrbussningen och kontrollera om det finns störningar.・Ta bort fett och smuts på bindningsytan med lösningsmedel, häll anaerob lim i styrbussens bindningsspår och sätt sedan in det i monteringshålet. Fukta limet för att förhindra att styrhylsan dyker upp ur den övre formhållaren (3 till 6 timmar vid rumstemperatur). Installation av proppen Den rörliga proppen... När limet är helt härdat, sätt in fjädern och fixeringsblocket och rotera sedan den sexkantiga styraxeln på den rörliga proppen RSTM och STM med en skiftnyckel att installera. Fast propp... När limet är helt härdat, sätt in fjädern och det fasta blocket och installera de fasta propparna RSTK och STK. Montering och demontering av styrstolpen.


 

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?