Varför kvävgasfjädrar använder kväve som gaskälla

Varför kvävgasfjädrar använder kväve som gaskälla

Som vi alla vet är kvävekällans gaskälla kväve, men jag undrar om du har funderat på varför kvävekällan ska välja kväve som gaskälla istället för andra vanliga gaser? Kvävgasfjädern är konstruerad enligt kompressibilitetsprincipen för gas. Kvävefjädercylindern är fylld med en gas för att erhålla det elastiska trycket. Anledningen till att välja kvävgasfjädern som ursprung för arbetet har sorterat ut följande tre punkter för dig:

1. Först och främst, som valet av gaskälla för kvävefjädrar, måste denna gas vara relativt lätt att få. Kväve, som en gas med ett innehåll på upp till 75% i luft, är lätt att få och har en relativt låg kostnad. Det är ett bra val;

2. Vi vet alla att kväve är en relativt stabil, giftfri och icke-frätande inert gas, och kväve är inte en brandfarlig och brandfarlig gas. Det är också en idealisk gaskälla för kvävefjädrar när det gäller säkerhet. välja.

3. Under normala omständigheter kommer den plats där familjen levererar syre att förses med kväve. Som en vanlig vara levereras kväve på marknaden i form av kvävecylindrar. I allmänhet är dess nominella standardtryck 15MPa. När kväve används krävs ingen ytterligare boosterpumpanordning. Dessutom är installationen och justeringen av kvävecylindern lika bekväm som installationen och användningen av syrecylindern. Om luft används som luftkälla är det nödvändigt att använda en luftkompressor för att erhålla ett visst tryck. Samtidigt, för att få ren luft, är det nödvändigt att avlägsna överskott av fukt, olja och dammföroreningar i luften. Den direkta användningen av luft som luftkälla kräver speciella lufttorknings- och reningsanordningar som luftfilter, oljeeliminatorer, lufttorkar, efterkylare och luftlagringstankar. Jämfört med att använda luft som luftkälla är det uppenbarligen effektivare att använda kväve som luftkälla. Prisvärt.

Ovanstående är kunskapsinnehållet om varför gasfjädrarna ska välja kväve som gaskälla, jag hoppas att det kan vara till hjälp för dig!


Vi tillhandahåller guidebuskprodukter, om du är intresserad av guidebuske, vänligen kontakta oss för mer information.

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?