Hur man löser problemet med stansslitage med "die guide"

Hur man löser problemet med stansslitage med "die guide"

Arbetsdelarna och utseendekvaliteten på stämplingsformen är nära besläktade med slitstyrkan, sprickmotståndet och vidhäftningen av munstycket, vilket direkt påverkar munstyckets livslängd. I synnerhet har storleken på ytjämnheten ett stort inflytande på formens livslängd. Slitageproblemet med stämplingsformar är ett problem som varje tillverkare av stämplingsdelar måste möta, så hur löser man detta problem? Yiwei Precision har sammanfattat många års produktionserfarenhet och funnit att följande frågor måste uppmärksammas för att lösa problemet med stansslitage.

Hur man löser problemet med stansslitage
1. Byt ut slitna formstyrningar och stansar i tid
2. Kontrollera om mögelgapet är orimligt och öka mögelgapet
3. Minimera slitage, optimera det släta tillståndet och gör mallen och stansen smidig. Mängden olja och antalet oljeinjektioner beror på förhållandena för materialet som behandlas.
4. Felaktig slipmetod leder till mögelglödgning och förvärrar slitage. Ett mjukt slipande hjul bör användas, med en liten mängd verktyg och tillräckligt med kylvätska, och hjulet ska rengöras ofta.

Vi tillhandahåller Auto Mold Parts produkter, om du är intresserad av Auto Mold Parts, vänligen kontakta oss för mer information.
 

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?