Linjär styrskena, glidskena, linjär glid

Linjär styrskena, glidskena, linjär glid

Linjär styrskena, även känd som glidskena, linjär styrskena och linjär styrskena, används för att stödja och styra rörliga delar för att göra fram- och återgående linjär rörelse i en given riktning. Med samma rörliga komponentvolym har den högre nominell belastning och rörelsenoggrannhet än linjärt lager och kan bära viss vridmomentbelastning. Linjär styrskena kan användas för tung lasttransport i horisontellt utrymme, exakt positioneringsrörelse och exakt styrrörelse i vertikalt utrymme, vilket ger tillförlitlig rörelse i litet utrymme och har ett brett spektrum av applikationer inom verktygsmaskiner, elektronik och el, medicinsk och robotindustri.

Den linjära styrskenan består av glidskena, glidblock, boll, kulhållare, kulreturspår etc. Huvudprincipen är att få stålkultåget att röra sig cirkulärt genom strukturen av kulreturspår, kulhållare etc. för att realisera den linjära rörelsen med låg friktion av glidbanan på glidskenan. Denna struktur bestämmer följande grundläggande egenskaper hos linjär styrskena:
Funktion 1: Eftersom det är punkt-till-punkt-kontakt är friktionsmotståndet mycket litet och det kan utföra fin rörelse för att uppnå högprecisionspositionering av styrenheter.
Funktion 2: Eftersom bollen har sitt eget rullande spår kommer kraften på den roterande ytan att spridas, så det finns en stor tillåten belastning.
Funktion 3: Den linjära styrskenan är inte lätt att generera friktionsvärme och värmedeformation under drift, så den är lämplig för höghastighetsrörelse.
Funktion 4: I allmänhet är kontaktvinkeln för varje kulrad 45 °, så att de fyra åtgärdsriktningarna (radiell, antiradiell och lateral) på skjutreglaget har samma nominella belastning.

Letar du efter den bästa partnern för ditt nästa byggarbete?